Ervaringen van deelnemers

Een weekje wandelen in Frankrijk. Het klinkt misschien simpel, maar het heeft me enorm veel gebracht. Wietske is een heel lief, geduldig en vrolijk mens met humor en ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Aan de hand van haar opdrachten lukte het om steeds iets dichter bij mezelf te komen. Deze week heeft me laten inzien dat dingen met een reden op mijn pad komen. Toen ik door blaren de laatste twee dagen niet meer kon lopen (tip: investeer in goede wandelschoenen), kreeg ik liggend onder een boom ineens de ingeving dat ik mensen buiten yogales wil geven. Nu volg ik een opleiding tot yogadocent en ik vind het geweldig. Klinkt misschien zweverig allemaal, maar dat is het totaal niet. Dat zul je zelf ook merken als je met Wietske op stap gaat. Ik denk met een heel warm gevoel terug aan die week - ook omdat het toen gemiddeld 36 graden was - en zou het zo weer doen. Twijfel niet, trek je wandelschoenen aan en ga! 

Liesbeth (31) - deelneemster aan een wandelweek in kleine groep

Vorig jaar zomer iets gedaan wat ik nog nooit eerder had gedaan: een week wandelen als pelgrim in Frankrijk! Ik voelde dat ik op mijn werk niet op de juiste plek zat. Rennen, vliegen, hollen, naar adem happen en presteren. En dan nog een gezin hebben met 3 jonge kinderen. Vond ik mijn werk eigenlijk nog wel zo leuk? Om daar helderheid in te krijgen ben ik letterlijk de ruimte gaan opzoeken en gaan wandelen met Wietske. Wat een avontuur! Wandelen en niet weten waar je 's avonds slaapt. Zelf creatief zijn in het zorgen voor eten en drinken. Ik vond het geweldig om uit mijn comfort-zone te stappen en te merken dat ik dit kan! Hoewel ik de blaren op mijn voeten heb gelopen gaf deze week mij zóveel energie! Uit het dagelijkse ritme stappen en in een ander land gaan lopen. Ruimte opzoeken. Mooie gesprekken voeren met Wietske. Fijne opdrachten doen. En vaak ook gewoon stil zijn. Zo vielen langzaam wat puzzelstukjes op hun plek. Wietske voelde haarfijn aan wat ik op welk moment nodig had. Wat de week mij gebracht heeft? Het is een mijlpaal geweest. Ik heb na deze week mijn baan opgezegd. Het roer omgegooid. En nu volg ik een prachtige opleiding en ben ik bezig om een eigen bedrijfje op te zetten. En ik bruis van de energie!

Linda (36) - deelneemster aan een individuele wandelweek

Het wandelen was leven. Het was reizen, vakantie, therapeutisch, vriendschappelijk, dynamisch en liefdevol! Zo'n pelgrimstocht is een heel andere manier van leven.
Het lopen, soms in een groep, dan weer afzonderlijk. Het vertrouwen van sommige hospita en voorbijgangers... Weg van routine en vastigheid je eigen pad kiezen en niet steeds terugkeren naar dezelfde plek. Zoeken naar de weg of een plek om te overnachten. Het gaf een bevrijdend gevoel, zo kan het ook!
Alles liep zó natuurlijk in elkaar over dat ik soms vergat dat ik ook wat over mezelf wilde leren. Dat werd echter snel duidelijk toen ik de groep kwijtraakte en een wildvreemde naar de weg moest vragen in een taal die ik spreek noch versta. Dát is eng zeg, contact maken met anderen!

Terugkijkend was het een week die me fysiek, geestelijk en emotioneel wat meer in contact heeft gebracht met mezelf en anderen en me wat meer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Eelke (31) - deelnemer aan een wandelweek in kleine groep

Exact een jaar geleden liep ik een week met Wietske door een mooi verlaten gedeelte van Frankrijk. Het werd een wandeltocht die veel heeft veranderd voor mijzelf. Ik was voorafgaand de reis veel bezig met een volgende stap in mijn carrière. Deze liet op zich wachten en ik heb door de week wandelen veel geleerd over mezelf en heb met behulp van Wietske echt stappen kunnen zetten. Ik kwam na een week met een berg goede energie terug en heb vooral veel geleerd over patronen in mijn eigen handelen. Daar ben ik verder mee aan de slag gegaan met goed resultaat. 
Nog steeds denk ik zeer regelmatig terug aan de ervaringen tijdens het wandelen en bovenal ook de lessen die ik geleerd heb. Al wandelend kom je sneller aan (nieuwe) inzichten. Met de begeleiding van Wietske werd mijn zoektocht alleen maar makkelijker (lees: minder moeilijk). 
Wat ik fijn vond tijdens de week was de fijne sfeer, de luchtigheid, de oprechte aandacht, het fysieke aspect van het wandelen en de natuur en het helder worden van de vraagstukken die bij mij leefden. 

Eduard (33) - Deelnemer aan een individuele wandelweek