Ervaringen van deelnemers

Een weekje wandelen in Frankrijk. Het klinkt misschien simpel, maar het heeft me enorm veel gebracht. Wietske is een heel lief, geduldig en vrolijk mens met humor en ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Aan de hand van haar opdrachten lukte het om steeds iets dichter bij mezelf te komen. Deze week heeft me laten inzien dat dingen met een reden op mijn pad komen. Toen ik door blaren de laatste twee dagen niet meer kon lopen (tip: investeer in goede wandelschoenen), kreeg ik liggend onder een boom ineens de ingeving dat ik mensen buiten yogales wil geven. Nu volg ik een opleiding tot yogadocent en ik vind het geweldig. Klinkt misschien zweverig allemaal, maar dat is het totaal niet. Dat zul je zelf ook merken als je met Wietske op stap gaat. Ik denk met een heel warm gevoel terug aan die week - ook omdat het toen gemiddeld 36 graden was - en zou het zo weer doen. Twijfel niet, trek je wandelschoenen aan en ga! 

Liesbeth (31) - deelneemster aan een wandelweek in kleine groep

Vorig jaar zomer iets gedaan wat ik nog nooit eerder had gedaan: een week wandelen als pelgrim in Frankrijk! Ik voelde dat ik op mijn werk niet op de juiste plek zat. Rennen, vliegen, hollen, naar adem happen en presteren. En dan nog een gezin hebben met 3 jonge kinderen. Vond ik mijn werk eigenlijk nog wel zo leuk? Om daar helderheid in te krijgen ben ik letterlijk de ruimte gaan opzoeken en gaan wandelen met Wietske. Wat een avontuur! Wandelen en niet weten waar je 's avonds slaapt. Zelf creatief zijn in het zorgen voor eten en drinken. Ik vond het geweldig om uit mijn comfort-zone te stappen en te merken dat ik dit kan! Hoewel ik de blaren op mijn voeten heb gelopen gaf deze week mij zóveel energie! Uit het dagelijkse ritme stappen en in een ander land gaan lopen. Ruimte opzoeken. Mooie gesprekken voeren met Wietske. Fijne opdrachten doen. En vaak ook gewoon stil zijn. Zo vielen langzaam wat puzzelstukjes op hun plek. Wietske voelde haarfijn aan wat ik op welk moment nodig had. Wat de week mij gebracht heeft? Het is een mijlpaal geweest. Ik heb na deze week mijn baan opgezegd. Het roer omgegooid. En nu volg ik een prachtige opleiding en ben ik bezig om een eigen bedrijfje op te zetten. En ik bruis van de energie!

Linda (36) - deelneemster aan een individuele wandelweek

Het was een wandelweek, het was vakantie, het was therapeutisch, het was leven, het was reizen, het was vriendschappelijk, liefdevol en dynamisch. In brede zin een beweging die fysiek, geestelijk, en in contact met elkaar plaatsvond. Alles liep heel natuurlijk in elkaar over. De groepscontext, steeds wisselende omgeving en het programma waren een goede manier om systemen en patronen los te laten, en zorgde voor unieke omstandigheden op zich. Hiervan heb ik erg genoten en geleerd.

Het idee van pelgrimeren en op looptocht zijn voegt iets toe aan de beleving en was één van de hoofdredenen dat dit concept me zo aansprak. Als maar lopen en onderhevig zijn aan de tocht zorgen voor een deel van de diepgang die je bereikt, spiritueel of gevoelsmatig. Daarin je ritme vinden, keuzes maken en ervaren dat ‘alles alles is’, dat vond ik echt geweldig!

Eelke (31) - deelnemer aan een wandelweek in kleine groep